Скопље, фалсификовали документа у тајној радионици

Полиција је у Скопљу открила тајну радионицу за израду фалсификованих личних карата и других докумената, саопштило је македонско јавно тужилаштво.

Тајна радионица је откривена у оквиру истраге која је предузета у предмету фалсификованих личних карти које је министру унутрашњих послова Оливеру Спасовском предао новинар Фокуса Љубиша Арсић. 

"У оквиру истражних дела, јуче је успешно спроведена акција по наредби јавног тужиоца у којој је пронађена тајна радионица у којој су прављени фалсификовани документи", наводи се у саопштењу Основног јавног тужилаштва Скопље.

Додаје се да се ради се о обимном материјалу, опреми и апаратури која се користила за израду фалсификованих личних карата и других докумената.

Тужилаштво је навело и да су приведене три особе, али да постоје индиције да су у тај посао била укључена и друга лица. Најављено је да ће тужилац више информација дати наредних дана.

Неки медији наводе да су пронађене две радионице на две локације у Скопљу.

Према Телевизији Телма, полиција је при претресу одузела и неколико компјутера у којима су били и лични подаци и фотографије за израду докумената, као и аудио-фајлови и други подаци важни за даљу истрагу.

Новинар Фокуса Љубиша Арсић, који је у том недељнику објавио аферу 30.000 фалсификованих личних карти, дошао је у посед 105 фалсификованих личних карти које је предао министру полиције Оливеру Спасовском из опозиционог Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ).

У тексту Арсић пише да су на две локације, у једном скопском насељу (Шуто Оризаре) и у Штипу биле израђене десетине хиљада фалсификованих личних карти, од којих је 105 достављено Фокусу.

Опозиоциона СДСМ и медији блиски тој странци сматрају да је владајућа ВМРО-ДПМНЕ уз помоћ фалсификованих личних карата утицала на изборне резултете, док ВМРО и медији блиски владајућој странци то одбацију као неистину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи