Tетово, јајима и молотовљевим коктелима на зграду општине

Група од 200 до 300 особа, претежно малолетника, бацала је јаја, мање камење и молотовљеве коктеле на зграду Општине Тетово, после грађанског протеста на којем је од власти тражено да предузму мере против загађивача ваздуха, објавило је Министарство унутрашњих послова Македоније.

Како се наводи на сајту министарства, они су се после јучерашњег протеста који је организовало удружење грађана Еко герила, окупили пред зградом тетовске локалне самоуправе и узвикивујући разне пароле почели да бацају јаја, неколико мањих каменова, а пред зграду су пала и два молотовљева коктела.

Прецизира се да није било повређених и да није направљена материјална штета, као и да се група разишла после пола сата.

У Тетову, једном од градова у Македонији у којем је ваздух најзагађенији, јуче је одржан протест под мотом "За чист ваздух", којем је присуствовало неколико хиљада грађана и на којем су еколошки активисти најавили блокаду свих градских институција уколико власт до 25. децембра не предузме мере против загађивача ваздуха.

На протесту на градском тргу грађани су изразили незадовољство неодговорним односом власти коју сматрају одговорном за "енормно аерозагађење у Тетову".

Тетово један је од македонских градова у којем се последњих седмица свакодневно мери велико присуство ПМ честица у ваздуху, које према речима лекарима могу да изазову многе болести.

Њихово присуство у ваздуху у Тетову, Скопљу, Битољу и још неким градовима у Македонији, повремено је и неколико пута веће од дозвољеног.

Због загађеног ваздуха у Тетову затворена су обданишта, основне и средње школе.

Према речима градоначелнице Теуте Арифи, на тај начин би ученици требало да буду заштићени од аерозагађења којем су изложени када иду у школе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи