Бурке нису забрањене у Словенији

Посланици словеначког парламента нису подржали предлог измена закона о јавном реду и миру, у складу са којима би на јавном месту било забрањено ношење бурки и никаба, објавили су словеначки медији.

За измене закона о јавном реду и миру је гласало 19, а против њих 54 посланика.

Забрану ношења бурки и никаба на јавним местима је, позивајући се на безбедносне и културне разлоге, предложила Словеначка демократска странка на челу са Јанезом Јаншом, а подржала ју је и Нова Словенија.

Остале странке у словеначком парламенту су одбациле тај предлог уз објашњење да је изражавање верских уверења гарантовано Уставом, да жена које би носиле бурке или никаб у Словенији практично ни нема, па тако нема ни безбедносних проблема повезаних са тиме, као и да неке земље у којима је забрањено у јавности носити бурку и никаб нису успеле да избегну терористичке нападе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи