Ђукановић: Маровићу желим све најбоље 

Премијер и председник Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић, коментаришући хапшење Светозара Маровића, каже да нема селективне правде и да ово што се сада догађа потврђује да држава функционише. Ђукановић је рекао да Маровићу жели све најбоље у доказивању невиности.

Мило Ђукановић каже да је Светозар Маровић човек који је преданим ангажманом допринео свим савременим политичким остварењима, те га то опредељује да покаже не само политичку него и пријатељску приврженост њему. 

"Ово што се сад догађа мени потврђује да држава функционише и да њене институције обављају посао, да показују сумњу у посао Светозара Маровића и да је била без основа сумњичавост једног броја политичких партија да у Црној Гори функционише селективна правда", нагласио је премијер одговарајући на питање како коментарише хапшење једног од својих дугогодишњих сарадника, преноси црногорски портал ЦДМ.

Према његовим речима, нема селективне правде.

"Желим му све најбоље у доказивању невиности и нуђењу аргумената на оно што се налази у пријави и у вођењу истраге. Тек почиње процес у којем ће свако имати своје шансе. Поштујмо презумпцију невиности", поручио је Ђукановић.

Он је рекао да се не би плашио исте судбине.

"Глупости су довођење у везу с мојом радњом. Све што су спекулације не смеју бити предмет озбиљних разговора. Дозволите да се поспрдам на рачун тога да из случаја појединаца почнемо да се плашимо за нас", додао је Ђукановић.

На питање како коментарише то да га Маровић може поменути током поступка у контексту који и њега може компромитовати, Ђукановић је истакао да су то обичне глупости.

Одговарајући на питање да ли ће премијерску функцију обављати и у ово доба наредне године, одговорио је "много дуже од тога".

Бившем председнику Државне Заједнице Србије и Црне Горе Светозару Маровићу одређен је притвор од 30 дана, саопштио је истражни судија Вишег суда у Подгорици Мирослав Башовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи