Аустрија, све више миграната се враћа кућама

Све више избеглица се добровољно одлучује на повратак кући, јер су им очекивања од Аустрије и Европе остала неиспуњена, указује Министарство унутрашњих послова Аустрије.

Огроман талас избеглица, са којим је Аустрија била суочена месецима, у потпуности је спласнуо, што се види по бројкама доласка избеглица, али и празним смештајима на граници.

Статистички подаци указују на још један тренд, а то је да све више избеглица, које су дошле у Аустрију, одлучују да се добровољно врате.

Од средине септембра је тај тренд присутан, наводи Министарство унутрашњих послова.

Многи се одлучују да се врате кућама јер су, у жељи за бољим животом, приликом доласка у западну Европу билу суочени са реалношћу на терену.

Често се осећају лоше третирани, тврде да се према њима опходе нехумано, а и дуго чекање на добијање азила, као и суочавање са предрасудама у становништву, наводи многе да се врате у своје земље.

У октобру је велики број избеглица одлучио да се добровољно врати – 307 њих се вратило у току тог месеца из Аустрије.

Када је реч о земљама порекла међу "повратницима" је највише грађана са Косова, Ирака, Ирана и Авганистана.

Од јануара до новембра је Аустрију, добровољно, напустило 1.100 људи са Косова, 530 из Ирака и 120 из Авганистана.

Експерти очекују да ће број оних који ће се добровољно враћати у домовину расти исто као што је растао и број избеглица који је кренуо пут Европе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи