Рашковић: Мањине не смеју да буду "језичак на ваги"

Мирко Рашковић, бивши члан СДСС-а, који се са том странком разишао након што је одбио да подржи коалицију Хрватска расте Зорана Милановића, каже да националне мањине никако не би смеле бити "језичак на ваги" у формирању парламентарне већине.

До Рашковићевог разлаза са СДСС-ом дошло је јер сматра да саборски заступници националних мањина не смеју да учествују у формирању парламентарне већине, а то је био и став Извршног одбора Жупанијске организације СДСС-а на чијем је био челу од одласка из те странке.

"Сматрам да је вођство моје бивше странке донело исхитрену одлуку о подршци једној великој коалицији. Политички је притисак тражење од саборских заступника националних мањина сврставање уз неку од супротстављених коалиција, притисак је то већине на мањину", уверен је Рашковић.

Упитан кога ће подржат, ако се три највеће странке у земљи договоре о парламентарној већини, Рашковић каже да не зна.

"Не могу вам на то питање одговорити, нисам о томе ни размишљао. Понављам, нећу и не желим да мој глас буде пресудан. Ако буду имали парламентарну већину за избор председника Сабора, имаће и без мене и довољан броја гласова за мандатара владе", објаснио је Рашковић.

Рашковић каже да ће гласати по својој савести и на првом месту ћу гледити интересе српског народа којег и представља у хрватском парламенту, пренео је загребачки Јутарњи лист.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи