Светозару Маровићу одређен притвор од 30 дана

Бившем председнику Државне Заједнице Србије и Црне Горе Светозару Маровићу одређен је притвор од 30 дана, саопштио је истражни судија Вишег суда у Подгорици Мирослав Башовић. Маровићев адвокат уложио жалбу на притвор.

Притвор је одређен касно синоћ, како је Мирослав Башовић образложио, због "страха од утицаја на сведоке и начина извршења кривичног дела и последица".

Здравко Беговић, адвокат политичког директора владајуће Демократске партије социјалиста Светозара Маровића, уложио је данас жалбу на одлуку Вишег суда у Подгорици да његовом клијенту одреди притвор до 30 дана.

"Разлози за одређивање притвора нису оправдани, јер су сви главни сведоци испитани", казао је Беговић агенцији МИНА, пренели су подгорички медији.

Он је рекао да очекује да ће суд по његовој жалби одлучити до понедељка

Маровић је јуче приведен "због постојања основа сумње да је извршио продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја путем подстрекавања извршеног на организован начин". На саслушању је негирао кривицу.

Иако формално није доносио одлуке и потписивао спорну документацију, Специјално тужилаштво је обезбедило четири сведока сарадника, који у процесу тврде да је Маровић директно или индиректно издавао налоге и давао инструкције за малверзације, због чега се терети за подстрекавање на вршење кривичних дела.

Дневне новине сазнају да Маровић током саслушања у Специјалном тужилаштву није поменуо ниједно име и негирао је своју одговорност у спорним процесима. Он је, наводно, тврдио да сведоци сарадници нису говорили истину и да су оптужили њега и његову породицу како би заштитили себе.

"Спреман сам да одговарам и будем кажњен за све што се докаже да сам незаконито чинио", рекао је Маровић током јучерашњег једноипочасовног саслушања у Тужилаштву, сазнају Дневне новине.

У притвору се већ налазе Маровићев син Милош, брат Драган Маровић, стрина Мирјана, а поступак се води и против његове кћерке Милене Маровић Богдановић и Милошеве таште Драгице Поповић.

Специјално тужилаштво је пре месец дана издало налог за хапшење Милоша Маровића, који се сумњичи за злоупотребу службеног положаја приликом продаје 26.000 квадрата неурбанизованог плаца у Будви, чиме је Општини нанета штета у износу од 1.400.000 евра.

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић наговестио је раније хапшење Маровића, истичући да је идентификован шеф организоване криминалне групе у Будви и најавио да ће ускоро истрага бити проширена и на њега у случајевима платоа на Јазу и ТQ Plaza.

"Тужилаштво верује да је прикупило довољно доказа за предузимање ове активности, а то је доношење наредбе за проширење истраге и у односу на организатора ове криминалне групе", рекао је тада Катнић.

Сви кључни актери "Будванске афере" признали су да су криви за вишемилионску штету насталу на рачун Општине Будва и државе у неколико одвојених поступака.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи