Маровић саслушан, суд одлучује о дужини притвора

Председник Политичког савета црногорске владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) Светозар Маровић саслушан је у Вишем суду у Подгорици, пошто му је специјални тужилац за борбу против органитованог криминала одредио притвор у трајању до 72 часа.

Виши суд треба да одлучи да ли ће Маровић остати у притвру до месец дана, или ће бити пуштен да се брани са слободе због сумње да је починио продужено кривично дело злоупотребе службеног положаја путем подстрекавања, а у вези са нелегалном трговином земљиштем у општини Будва.

Маровић је ухапшен јутрос у Подгорици, а у притвору, у вези са малверзацијама у промету државним земљиштем, од раније се налазе његови син, брат и стрина. Из истих разлога, раније су осумњичени и двојица сада већ бивших градоначелника Подгорице Рајко Куљача и Лазар Рађеновић.

Политички директор ДПС Тарзан Милошевић рекао је вечерас да његова странка стоји иза сваког свог члана све док се не докаже његова кривица. Милошевић је рекао да му је жао што је Маровић дошао у ситуацију да буде обухваћен истрагом.

Министар унутрашњих послова Црне Горе Рашко Коњевић је казао да на данашњој седници Владе Црне Горе није било речи о хапшењу Светозара Маровића.

Коњевић је, такође, рекао да му је "на личној равни" жао због хапшења Маровића, али да као министар полиције не може да коментарише поступак специјалног тужиоца за борбу против организованог криминала, по чјем је налогу Маровић ухапшен.

Бранилац Маровића, адвокат Здравко Беговић је рекао да је његов клијент "достојанствено" поднео само хапшење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи