Реакције на хапшење Светозара Маровића

Политички званичници у Црној Гори различито су реаговали на хапшење функционера владајуће Демократске партије социјалиста Светозара Маровића.

Председник Црне Горе Филип Вујановић одбио је да коментарише то што је ухапшен Светозар Маровић.

Вујановић је рекао да би било непримерено да он, као шеф државе, коментарише поступке истражних органа.

Министар унутрашњих послова Рашко Коњевић жали што се Светозар Маровић нашао у ситуацији у којој је.

Коњевић је, како су пренели подгорички медији, рекао да као министар нема право да коментарише рад Специјалног тужилаштва за организовани криминал.

Министар каже да на влади није било речи о хапшењу високог политичког функционера ДПС-а Маровића.

"У личној равни жао ми је што се господин Маровић нашао у тој ситуацији. Сматрам и да сви треба да поштујемо претпоставку невиности", одговорио је Коњевић на питање да ли је на влади било говора о хапшењу Маровића.

Председник опозиционог Покрета за промене Небојша Медојевић поздравио је хапшење Светозара Маровића, уз оцену да је за "Маровићеву криминалну групу" одговоран и лидер ДПС-а Мило Ђукановић.

Медојевић је поновио ранију оцену да је ДПС "криминална и злочиначка организација" под чијим је окриљем настала и "Маровићева криминална група", као и да "огранци криминала" ДПС-а постоје и у другим црногорским општинама.

Према оцени Медојевића, Ђукановић је Маровића "пустио низ воду" да би, како је објаснио, покушао да спаси себе.

Медојевић је рекао да је сада "све могуће", па чак и то да се Маровић "понуди страним структурама као сведок сарадник против Ђукановића".

Медојевић каже да ДПС "не може преживети" процес против Маровића и да ће њено ново седиште бити у "Спужу" (затвору).

Посланик опозиционе Позитивне Црне Горе Горан Тупоња је рекао да се "ствари крећу ка добром смеру", док је посланица опозиционог Демократског фронта Јелисава Калезић рекла да "свако треба да одговара за учињено", без обзира на политичку функцију.

Посланик опозиционе Социјалистичке народне партије Александар Дамјановић, такође, није хтео да коментарише хапшење Маровића, додавши да се то тиче партије којој Маровић припада.

Одборник Демократске Црне Горе у СО Будва Мијомир Пејовић каже да то што хапшење има политичку димензију не значи да је Маровић ухапшен без доказа.

"Толико је познато све црногорској јавности да је требало да се деси много година раније али је очигледно да је Ђукановић притиснут од ЕУ и Нато, морао да стави неког као жртвеног јарца и он се одлучио за свог првог сарадника Светозара Маровића", каже Пејовић.
 
Директор Вијести Жељко Ивановић сматра да Ђукановић није срећан због хапшења.

"Маровић је годинама политички мртав још од када је отворена прича са његвим братом који је прије четири гоидне ухапшен. Маровић је постао политички мртав, није му претила никаква опасност да би Ђукановић њему слао поруку. С друге старне, није ово процес који иде потпуно мимо Ђукаовица, он је још толико моћан и утуцајан да може да утиче да Тужилаштво не оде до њега или неког ко је њму много дражи него Маровић. Гледано дугорочно, наредних 5-10 година не постоји тај моћник који може да опредедљује те процесе", каже Ивановић.

Маровић је ухапшен јутрос и после вишечасовног саслушања му је одређен привор у трајању до 72 часа.

Сумњичи се за кривично дело злоупотребе службеног положаја путем подстрекавања, извршеног на организован начин.

Маровић се, заједно са својим сином, братом и стрином, као и с групом будванских функционера, терети се за нелегалну продају општинског земљишта, чиме је, како је раније објављено, буџет општине Будва оштећен за 1,4 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи