Мање избеглица због хладног времена и строже контроле

Број миграната који су у новембру стигли у Грчку је знатно опао, што је први пад у броју долазака за последњих годину дана, саопштила је служба ЕУ за граничну контролу Фронтекс.

У новембру је у Грчку стигло 108.000 миграната, у односу на 150.000 у октобру.

У Фронтексу сматрају да су разлози за то погоршање временске прилике и строжа полицијска контрола на границама дуж западнобалканске руте.

Та служба наводи да је до краја новембра на Грчка острва стигло 715.000 избеглица, шеснаест пута више него у истом периоду прошле године, пренео је АП.

Највише их је из Сирије, затим из Авганистана и Ирака.

Број миграната који из Либије прелазе у Италију опада већ четврти месец за редом, наводи Фронтекс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи