Букурешт, демонстрације трећи дан

Око 7.000 људи, углавном младих, демонстрирало је вечерас у Букурешту против корупције политичара које сматрају одговорним за трагедију у ноћном клубу претходне недеље када је погинуло 32 људи.

Ово је трећи дан протеста у главном граду, а хиљаде других демонстраната мобилисало се у другим великим градовима у земљи тражечи промене.

Због протеста у среду је пала влада социјалдемократе Викотра Понте који је поднео оставку.

Понта је иначе месецима под притиском због судских процеса који се воде против њега.

Конзервативни румунски председник Клаус Јоханис данас је именовао министра образовања Сорина Кампеануа на место вршиоца дужности премијера задуженог за обављање текућих послова до избора нове владе.

Он је такође најавио да ће се консултовати са цивилним друштвом и демонстрантима о формирању нове владе. У пожару који је прошле недеље захватио клуб у Букурешту, током пиротехничке представе за време рок концерта 32 људи је изгубило живот, а 200 је повређено, према последњем билансу.

Три власника дискотеке оптужена су за убиство из нехата и притворени су уторак али први елементи истраге откривају дугу листу недостатака у прописима локалних власти.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи