Читај ми!

Остојић: Хрватски полицајци нису ушли у Србију

Хрватски министар унутрашњих послова Ранко Остојић демантовао је наводе свог српског колеге Небојше Стефановића да су хрватски полицајци ушли на територију Србије.

Раније данас, Небојша Стефановић је најоштрије осудио улазак више хрватских полицајаца на територију Србије код граничног прелаза Беркасово, као и напад на репортере. 

Остојић је истакао да хрватски полицајци нису никада били на српској страни, јер, како је напоменуо, зна се где је граница, преноси Фонет.

"Онај који је прекршио правила договореног новинарског понашања у кризи и илегално је прешао границу добио је деманти. Хрватска полиција је уредно вратила документа и није покренут никакав поступак", рекао је Остојић, пренели су хрватски медији.

Коментаришући данашње инциденте са избеглицама на граници са Србијом, Остојић је рекао да хрватска полиција није одговорна за оно што се дешава с друге стране границе.

Причало се о томе да су спремни да прихвате 150.000 избеглица, а данас нису могли да реше ни ових 5.000, рекао је Остојић, прозивајући Србију.

Говорећи о све тежем преласку избеглица из Хрватске у Словенију, Остојић је оценио да дочек са псима и жицом никога неће зауставити.

Осим тога, свима треба јасно рећи да нећемо допустити да постанемо сабирни центар, колико год то неко желео, рекао је Остојић.

Остојић је подсетио да је портпарол аустријске полиције данас рекао да Аустрија није одредила никакве лимите за дневни пријем избеглица, а да је Словенија прво рекла да дневно може да прими 8.000, а онда 5.000, да бисмо само 24 сата касније испало да не може да прими никога.

Одговарајући на питање постоји ли план за случај да Словенија не дозволи улаз избеглица када камп у Опатовцу буде пун, а да у исто време из Србије пристижу нове избеглице, Остојић је рекао да ће се о томе разговарати ако до тога дође.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи