Чабаркапа: У Сарајеву неће бити Срба

За 10 година у Сарајеву неће бити ниједног Србина због дискриминације, изјавио председник Удружења Срба за повратак у Сарајево Миливоје Чабаркапа. Тренутно у Сарајеву живи 18.000 Срба.

Председник Удружења Срба за повратак у Сарајево Миливоје Чабаркапа упозорио је да за 10 година у том граду неће бити ниједног Србина, јер бошњачке власти разним облицима дискриминације терају Србе на поновно исељавање.

"Од 160.000 Срба, колико је пре рата живело у Сарајеву, сада их је око 18.000, које кантоналне и федералне власти шиканирају на сваком кораку", рекао је Чабаркапа медијима Републике Српске, додајући да су Срби у Сарајеву тренутно најобесправљенији људи у Европи.

"На свакодневне провокације и увреде кад нам пролазници и комшије Бошњаци псују српску мајку и називају нас четницима одавно смо огуглали, али проблем је у томе што нас градске и кантоналне власти институционално тероришу", казао је Чабаркапа.

Он је изнео податак да је за 14 послератних година у Сарајеву обновљено око 2.000 српских кућа, а да за обнову чека још око 10.000 срушених стамбених објеката чији су власници давно поднели захтеве за повратак, али средства за обнову не добијају.

"Према смишљеном сценарију, Бошњаци по мизерним ценама купују те срушене српске куће и на име бившег власника одмах добијају паре за обнову", рекао је Чабаркапа.

Председник Демократске иницијативе сарајевских Срба Јово Јањић такође тврди да је у Сарајеву процентуално обновљено најмање кућа за Србе повратнике и да су сарајевски Срби од свих потпуно заборављени.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи