Читај ми!

Пожари на више локација у Подгорици

Активне пожаре на више локација на територији Подгорице гаси и Директорат за вандредне ситуације Министарства унутрашњих послова, каже командир Службе заштите Главног града Андрија Чађеновић, преносе црногорски медији.

Андрија Чађеновић истиче да су тренутно активни пожари у Рогамима, селу Ђурковићи и горњи Рогами у пределу око цркве. Активни пожар је у Фундини, селу Ледине као и у Команима, брдо Ћафа, преноси РТЦГ, саопштио је Танјуг.

У Команима је, како је рекао, једно возило са три ватрогасца.

"Пожар је још доста високо у брду, не угрожава куће, али су ватрогасци тамо распоређени и покушавају да одбију ватру, да се не спушта према кућама", додаје Чађеновић.

Ватрогасци су, како је додао, у Рогамима распоређени на најкритичнијим локацијама, да бране стамбене објекте.

"За горње Рогаме смо ангажовали Диркеторат за ванредне ситуације, да би нам авиони помогли, јер је неприступачан терен. Рачунамо да ће нам помоћ авијације добро доћи да пожаре локализујемо и да не буде угрожена ни црква, ни имања, ни куће у тој околини", навео је Чађеновић.

Рекао је да је у петак било више од 30 пожара, на разним локацијама, у Пиперима, Рогамима, на Биочу, у Берима, Штекама, Кокотима, као и на више локација у градској општини Тузи.

Чађеновић је додао да је било доста пожара у Зети, па је самим тим јуче било пуно посла. Сматра да ће тако бити и данас.

"Не могу да тврдим стопостотно, али највећи узрок свих пожара је људски фактор", рекао је Чађеновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи