Читај ми!

Бањалука, цвеће за нестале у рату

Уз поруку "Не поновило се" и спуштање цвећа са моста у реку Врбас, Бањалучани су се још једном сетили бројних несталих, убијених и прогнаних суграђана и свих других цивилних жртава рата у БиХ.

Ова, сада већ традиционална манифестација уврштена је и Сусрете Бањалучана "Везени мост 2015", пренела је Фена.

Организатор манифестације пуштања цвећа у Врбас са висећег моста у Горњем Шехеру, Атиф Турчинхоџић изјавио је новинарима да је основна порука да се више никада не понови страдање невиних жртава, без обзира на верску припадност, наводи Танјуг.

Турчинхоџић је истакао да се пуштање цвећа с моста у Гоњем Шехеру код Бањалуке догодило спонтано, 2007. године, али је тај догађај прихваћен и данас су му се одазвали бројни грађани.

Иако је Бањалука била поштеђена директних ратних дејстава, Турчинхоџић је рекао да још увек нема тачних евиденција колико је било цивилних жртава рата и у том граду, иако се, како је рекао, зна да их је било доста.

"Знамо и како се све то дешавало и зато је битна данашња порука "Не поновило се", закључио је Турчинхоџић.

Порука и других данас окупљених Бањалучана на овом догађају је била и да треба радити на изградњи мира, суживоту, толеранцији, уважавању различитости и помирењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи