Читај ми!

Експлозија у фабрици оружја у Мојковцу

Једна особа је погинула а седам повређено у експлозији у фабрици оружја "Тара" у Мојковцу, саопштено је из Управе полиције.

У експлозији која се догодила јутрос у 7.15 минута у фабрици "Тара", једна особа је подлегла повредама, а седам је повређено", саопштено је кратко из полиције.

Истрага о узроцима несреће је у току, а повређени су пребачени у болницу у Бијелом Пољу и налазе се ван животне опасности. 

"Има седам повређених пацијената, повреде су од експлозивних направа, али су повређени у добром општем стању и сви су смештени ради даље опсервације и дијаганостике на наше хируршко одељење", каже доктор Миливоје Стијовић.  

Повређени који су смештени у болницу у Бијелом Пољу истичу да се тренутно добро осећају.  

Како преносе црногорски медији, ово није прва експлозија у мојковачкој фабрици оружја.

У експлозији која се догодила у фебруару, 2014. године, повређена једна особа. Нова експлозија се десила и 24. октобра, када је теже повреде задобило шест запослених, пишу подгоричке Вијести. 

У мојковачкој фабрици оружја производе пиштоље, пушке, пиропатроне свих типова, ИЦ мамце, ракетне моторе, средства специјалне намене која користе полицијске и војне снаге.

Мојковачка фабрика производи и пиротехничке пуњаче за сигналне ракете, ракетне пуњаче за катапулт седишта за авионе "миг 21", "миг 23", "СУ 25", "СУ 27", "миг 29", "Л 39".
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи