БиХ, опет се вијори застава Исламске државе

Застава терористичке организације Исламска држава постављена је на једној кући у селу Ошве код Маглаја, које је познато као највећи регрутни центар радикалних исламиста за одлазак на ратишта у Сирији и Ираку, пишу бањалучке "Независне новине".

Село Ошве дошло је у жижу јавности након што се сазнало да је у њему плацеве купило неколико радикалних исламиста, који се боре у редовима Исламске државе, наводи бањалучки лист.

Из Агенције за истраге и заштиту БиХ кажу да су у току додатне провере навода да припадници Исламске државе купују земљиште на подручју Маглаја, преноси Танјуг.

Осим у селу Ошве, застава Исламске државе вијорила се зимус на кућама у селу Горња Маоча код Брчког, које је седиште вехабијске заједнице, подсећају Независне новине.

Ратна застава Саудијске Арабије почетком месеца била је постављена на саобраћајном знаку у засеоку Дубоки у Блатни, код Новог Града, док се на једном објекту на путу између два тузланска насеља већ две године вијоре црна и зелена застава на којима су арапским словима исписани цитати из Курана.

Медији у БиХ преносе да је застава са истим обележјима истакнута и у тузланском насељу Пасци.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи