Читај ми!

Ђукановић: Уочи референдума био планиран атентат на Амфилохија

Премијер Мило Ђукановић је у Скупштини Црне Горе саопштио да је пре референдума о државној независности Црне Горе био планиран атентат на митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Мило Ђукановић је рекао да су то знале службе безбедности уочи референдума 2006. године и да су, према поверљивим подацима тих служби, атентат планирали противници црногорске независности да би "појачали тврдњу о непоузданој безбедности" Црне Горе и о "наводној бескрупулозној власти", преноси Бета.

"Имали смо безбедносно поверљиве информације да ће противници независности покушати ликвидацију митрополита црногорско-приморског Амфилохија да би појачали тежину тврдњи о непоузданој безбедности Црне Горе и наводној бескрупулозности власти", рекао је Ђукановић у Скупштини током редовног "Премијерског сата".

То је саопштио одговарајући на питање посланика о убиству уредника подгоричког листа Дан Душка Јовановића пре једанаест година, испред редакције тог листа у Подгорици.

Премијер је казао да налогодавце убиства Јовановића треба тражити на адресама које су његов лист "злоупотребљавале" против Црне Горе, те да тај злочин "нема никакве везе" с црногорским државним органима.

Убиство Јовановића, које се догодило на данашњи дан пре 11 година, још није расветљено. Због саизвршилаштва у том злочину, на 18 година је осуђен Дамир Мандић, али је пресуда укинута, па му се у Подгорици поново суди.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи