Додик: Влада РС функционише несметано

Влада Републике Српске функционише несметано и њен рад ничим није угрожен, закључак је састанка лидера СНСД Милорада Додика са коалиционим партнерима ДНС и СП, који су дали подршку премијерки Жељки Цвијановић и њеном кабинету.

Председник СНСД Милорад Додик поновио је да ће Влада РС у овом саставу наставити да ради у пуном капацитету све док јој траје мандат, пренела је РТРС.

"Стварамо услове да тако буде, немамо ниједног разлога за забринутост и све што је било предмет нашег плана и програма је урађено", рекао је Додик новинарима у Бањалуци након синоћњег састанка представника владајуће коалиције, преноси Танјуг.

Према његовим речима, све што је било у експозеу Владе Српске у значајној мери се спроводи. Што се тога тиче, Република Српска је лидер у региону, нарочито када је реч о реформама, оценио је Додик, поводом прозивки опозиције у РС да владајућа коалиција нема стабилну скупштинску већину.

Поручио грађанима Српске да је ситуација у РС стабилна, потпуно под контролом, те да институције власти функционишу без икаквих видљивих могућности да буду угрожене.

Српска функционише и са становишта буџетских обавеза - стабилне су исплате пензија и плата, које су веће него у неким другим државама, додао је.

Председник ДНС Марко Павић потврдио је да је на састанку констатовано да је владајућа коалиција чврста и да има довољан број гласова у Народној скупштини.

Он је додао да је Влада Српске била активна у протеклом периоду и да је Народна скупштина усвојила или расправљала о материјалима који чине 58 одсто предвиђеног плана за ову годину.

Наиме, тема стабилности власти у РС је отворена последњих дана пошто два законска предлога нису прошла парламентарне одборе. Опозиција је у томе видела прилику за разговаре о формирању нове скупштинске већине у којој, како поручују из главне опозионе странке СДС, не би учествовала СНСД.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи