Аустрија, дечак осуђен због тероризма

Покрајински суд у Санкт Пелтену осудио је једног 14-годишњака на затворску казну због злочиначког терористичког удруживања и навођења на спровођење терористичког кривичног дела.

Ђак из Санкт Пелтена, који ће за пар дана напунити 15 година, према његовом адвокату Рудолфу Мајеру признао је кривицу, јавља Танјуг.

Суђење је, због чињенице да се ради о малолетнику, а и признања, одржано без присуства јавности.

Судија Маркус Гринбергерје изрекао казну од две године затвора, од којих је осам месеци обавезно.

Гринбергер је образложио да је отежавајућа околност била чињеница да се ради о два кривична дела, а олакшавајућа признање, као и да је до кривичног дела младић био некажњаван.

Истакао је да је суд био пред дилемом коју казну да изрекне за намеру 14-годишњака да у ваздух дигне бечку железничку станицу "Вестбанхоф", за шта је предвиђена казна до пет година затвора.

Судија је опоменуо младића да се наредне три године понаша у складу са законом, и тесно сарађује са надлежним установама и психијатром.

Уколико не буде било тако, затворска казна од осам месеци биће преиначена у дужу.

Младић турског порекла упутио се прошле јесени у Беч с намером да дигне у ваздух бечку железничку станицу.

Дечак се о начину израде бомбе информисао преко интернета, али није успео да своју намеру спроведе у дело јер је његов нестанак пријавила породица.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи