"Албанија чини све да Вучићева посета прође без инцидената"

Саветник албанског премијера Шкељзен Маљићи је, уочи посете српског премијера Тирани 27. маја, рекао да постоји жеља да се међудржавни односи поправе и уђу у нормалне токове. Истиче да ће Албанија учинити све да приликом посете Александра Вучића не буде никаквих инцидената.

Шкељзен Маљићи је рекао да је потребно успоставити бољу сарадњу између Албаније и Србије, иако постоји отпор у оба друштва, преноси Бета.

"Више од историјске симболике сусрета премијера Александра Вучића и Едија Раме, охрабрује жеља да се међудржавни односи поправе и уђу у нормалне токове", оценио је Маљићи за РТК2.

У емисији која ће бити емитована у уторак, Маљићи је оценио да Београд око Косова има свој став и да ће се о томе вероватно разговарати кад Вучић посети Тирану.

"Али, најважније је да се успоставе бољи билетарални односи и да се успостави боља сарадња на више нивоа, што је захтев и ЕУ и других међународних институција", навео је Рамин саветник.

Додао је да у Албанији постоје политичке снаге које нису под контролом државе, а које би могле да протестују због доласка српског премијера.

"Албанска држава ће учинити све да та посета буде обезбеђена и да не буде никаквих инцидената. Посета је врло кратка, за 28. мај је предвиђена регионална конференција на којој ће и Вучић говорити, док су за први дан предвиђени билетерални сусрети, који ће се одвијати на простору који није у центру града. Безбедоносне припреме су врло јаке и не очекујем да ће бити провокација, бар не од власти", рекао је Малићи.

Навео је да је посета албанског премијера Београду послужила за промену његовог имиџа код косовских Албанаца јер је, како каже, већина до тог тренутка сумњала у њега.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи