Грчка нема новца за следећу траншу дуга ММФ-у

Грчка неће следећег месеца отплатити нову траншу дуга Међународном монетарном фонду зато што нема новца, рекао је грчки министар унутрашњих послова Никос Вутсис.

Четири рате дуга ММФ-у које треба да буду исплаћене у јуну износе 1,6 милијарди евра, али овај новац неће бити исплаћен, јер га немамо, рекао је Никос Вутсис за грчку телевизију Мега, пренео је Ројтерс.

После четири месеца преговора са партнерима из еврозоне и ММФ-ом, грчке власти преговарају о могућем отпусту дуга од 7,9 милијарди, како би се спречио банкрот.

Преговори су запели око смањења пензија, реформе рада, фискалне политике и повећања ПДВ-а.

Премијер Грчке Алексис Ципрас је отишао у Ригу да "притисне" немачку канцеларку Ангелу Меркел и француског председника Франсоа Оланда како би разбио политички застој у преговорима, али се суочава и са потенцијалним изазовима фракције крајње левице у покрету Сириза, која се противи било каквом договору који укључује додатно стезање каиша.

"Будите сигурни да у овим преговорима нећемо прихватити понижење, а огромна већина Грка жели решење а не само споразум и подржава владу у тешким преговорима" рекао је Ципрас.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи