Линта: Обележавање "Олује" антицивилизацијски чин

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта оценио је да је антицивилизацијски чин одлука хрватских званичника и пензионисаних генерала да се 20-огодишњица злочиначке акције "Олуја" обележава два дана.

Хрватска је једина чланица ЕУ која слави протеривање једног народа са својих вековних подручја и масовне злочине над тим народом, истиче Линта у саопштењу, преноси Танјуг.

Он наводид а је то је још један доказ да је темељ данашње Хрватске више геноцидна НДХ него што су тековине ЗАВНОХ-а.

"Такође, важно је нагласити да у пресуди Међународног суда правде у Хагу, по хрватској тужби и српској противтужби, јасно стоји да је током и после хрватске акције 'Олуја' извршен масован злочин над Србима и да се не може говорити о законитој акцији усмереној на ослобађање територија", наводи Линта.

Председник Коалиције удружења избеглица зато апелује на Европску унију и међународну јавност да захтевају од Хрватске да коначно почне извршавати обавезе које је преузела потписивањем Уговора о приступању са ЕУ новембра 2011. године, а које се односе на процесуирање ратних злочина и да престане славити злочиначку акцију "Олуја".

Основа за процесуирање ратних злочина треба да буде извештај Хрватског хелсиншког одбора у коме је поименично наведено да је током и после злочиначке акције "Олуја" убијено 677 српских цивила, наводи Линта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи