РС, хапшење полицијских службеника и дилера

У акцији полиције Републике Српске под називом "Маска" ухапшено је 17 особа, од којих и четири полицијска службеника, осумњичених за трговину наркотицима и за шверц цигарета. Хапшења и у Дубровнику.

Директор Полиције РС Гојко Васић рекао је да је у акцији заплењено и више од два килограма сканка, 1.700 пакета цигарета, пет возила, већи број мобилних телефона, четири аутоматске пушке и други докази, преноси Бета.

Према његовим речима, од укупног броја ухапшених, петнаест ухапшених је са подручја Требиња, једна особа је са подручја Бањалуке, док је једна ухапшена особа, коју је ухапсила полиција Федерације БиХ, из Сарајева.

На подручју Републике Српске претресено је 17 локација, од којих 16 на подручју Требиња, а једна у Бањалуци, те једна локација у Сарајеву.

Васић је рекао да је полиција РС у овој акцији сарађивала са полицијом Хрватске, која је на подручју Дубровника ухапсила седам особа и претресла 10 локација.

Он је навео да је истрага, која се односи на кријумчарење дрога и цигарета трајала од новембра прошле године и да је била под надзором Тужилаштва БиХ.

Према његовим речима, паралелно са овом акцијом полиција у Бијељини у сарадњи са Тузланским кантоном проводи активност у вези са кријумчарењем дроге.

Хапшења у Дубровнику

У склопу међународне акције сузбијања трговине наркотицима јутрос је у Дубровнику разбијена група која се дуже време бавила набавком и препродајом кокаина, амфетамина и марихуане, јавили су хрватски медији.

Акција још траје, а приведено је неколико особа.

Како наводи Хрватска телевизија, чланови осумњичене групе дрогу су кријумчарили из Босне и Херцеговине и препродавали је на дубровачком подручју.

Полиција је током акције претражила више кафића, станова и један брод.  Како је потврђено у Полицијској управи дубровачко-неретванској, на путним излазима из Дубровника грађане су јутрос дочекали припадници МУП-а с "дугим цевима".

"Акција се спроводи за кривична дела у надлежности УСКОК-а", кратко је у телефонској изјави Хини потврдила заменица портпарола дубровачке полиција Андријана Бискуп.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи