Кривична пријава због претњи Ђукановићу

Подгоричка полиција поднела је кривичну пријаву против Луке Вукојевића због сумње да је коментаром који је објавио на порталу "Вијести" угрозио безбедност премијера Мила Ђукановића, коме је у спорном тексту претио "да ће га убити како би спасио нацију", преносе црногорски медији. Осумњичени је на саслушању признао да је поставио спорни коментар, али без намере, како каже, да икоме прети.

Подгоричанин Лука Вукојевић (28) је коментар у којем је навео да ће убити премијера објавио уз текст "Порука буржујима: Опљачкали сте нас, али нас нећете тлачити”, преноси Танјуг.

У том чланку је наведен одговор "сиротиње" "буржујима", шесторици младића који су објавили фотографију на којој у рукама држе мајицу са увредљивим натписом на рачун сиромашних.

Вукојевић је текст прокоментарисао на следећи начин: "Жртвоваћу се. За нацију. Запамтите шта вам кажем. Знаћете ме по имену и презимену. Убићу премијера. Тако ћу окончати мој живот, али и 20 година робије. Барем нешто да урадим за своју децу када избори не помажу. Надам се да ће ми неко постхумно подићи споменик. Не могу више"”.

Након сто је полиција добила информацију да је 14. маја објављен коментар такве садржине, покренула је акцију како би утврдила ко је аутор.

"У акцију идентификовања и проналажења осумњиченог Подгоричанина укључили су се службеници ЦБ Подгорица и Одсека за борбу против организованог криминала и корупције. О догађају је обавестено и Основно државно тужилаштво у Подгорици, које је утврдило да у Вукојевићевом поступању има елемената кривичног дела", саопштено је дневнику "Дан" из Министраства унутрашњих послова.

Пошто је Вукојевић користио свој налог за објављивање коментара, убрзо је идентификован и у петак уцече приведен у Центар безбедности Подгорица где је саслушан и након тога спроведен на даље поступање у Основно државно тужилаштво у Подгорици.

Након дате изјаве, пуштен је на слободу, а током истраге је утврђено да је осумњичени спорни коментар поставио са свог налога и из куће.

Утврђено је, такође, и да је ово први коментар оваквог садржаја који је до сада објављивао осумњичени младић, односно да ни у једном коментару пре овога нису биле упућене никакве пријетње, нити увреде.

Из МУП-а је "Дану" потврђено да је Вукојевић привођен и пуштен на слободу након саслушања, али није саопштено ко је пријавио постављање коментара.

Вукојевић је осумњичен за кривично дело угрожавање безбедности, за које је предвиђена новчана, или казна затвора.

Осумњичени је на саслушању у полицији признао да је поставио спорни коментар, али без намере да икоме прети, а камоли предузме радње које су наведене и навео да коментар због којег је приведен потиче из серије "која описује политичку ситуацију, као што је актуелна у Црној Гори".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи