Груевски, до последњег даха

Македонски премијер Никола Груевски истиче да нема намеру да поднесе оставку уочи сутрашњег великог скупа опозиције, која га оптужује за корупцију и тражи његову оставку.

Дан уочи најављених великих протеста опозиције у Скопљу, премијер Никола Груевски наглашава да нема никакву намеру да поднесе оставку или да прихвати прелазну владу, преноси Бета.

Maкедонски премијер је за телевизију Сител рекао да је неопходно пронаћи решење за политичку кризу у земљи и то решење треба да буде у складу са жељом грађана израженом на последњим изборима.

Грувески је на власти од 2006. године и поново је изабран на превременим парламентарим изборима у априлу.

"Оставка би била кукавички чин", каже македонски премијер и додаје да се иза опозиције и њеног лидера Зорана Заева налазе "стране обавештајне службе" које желе да се он повуче с функције.

"Неће бити решења кризе насиљем, као што су то неки планирали. Пронаћи ћемо решење", наглашава Груевски.

Присталице и противници владе Николе Груевског већ се данима спремају за најављене велике скупове у центру Скопља, после којих ће бити извесније која ће снага превагнути у већ месецима дугој борби за примат на тамошњој политичкој сцени.

Опозициона Социјалдемократска странка, којој су се, у међувремену, придружиле бројне мање странке, невладине организације и удружења студената, протесте против Груевског почиње у недељу, када ће у Скопље, бар према најавама, доћи "пола Македоније".

Демонстранти, њих бар 4.500, најавили су да ће на улицама остати све док Груевски не оде са власти.

Једнако масован скуп најављује и владајући ВМРО-ДПМНЕ, на чијем се контрамитингу у понедељак очекује 100.000 људи, што суштински представља показатељ да се Груевски неће лако одрећи власти.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи