Додик упозорава УН на тероризам у БиХ

Председник Републике Српске Милорад Додик навео је у писму упућеном генералном секретару УН Бан Кимуну да је тероризам као озбиљан изазов пред којим се нашла БиХ трагично показао лице 27. априла у смртоносном нападу радикалног исламисте на полицију Републике Српске у Зворнику.

"Међу ухапшенима у вези са нападом налази се најмање један повратник из борби у Сирији", напомиње председник Српске, преноси РТРС.

Додик је пропратно писмо послао уз редовни Извештај који је Влада РС упутила Савету безбедности Уједињених нација а у којем се посебан акценат ставља на снажну подршку новој иницијативи ЕУ за БиХ као и на нужност децентрализоване федералне структуре БиХ, птреноси Танјуг.

"У Извештају се испитује нужност децентрализоване дејтонске структуре БиХ за очување стабилности и функционалног управљања БиХ. Такође се образлаже потреба да БиХ, као највећи европски извозник бораца у 'Исламску дрззаву' по глави становника, посебно буде на опрезу и спречи тероризам код куће", истиче се у писму председника РС генералном секретару УН.

Додик наводи и низ активности РС на испуњавању обавеза у складу са усвојеном изјавом на државном нивоу о европском путу.

Како појашњава, то су сталан рад РС на економским реформама, преиспитивање скупих и неефикасних институција на нивоу БиХ, реформа правосуђа неопходна за достизање европских стандарда и преговори о механизму координације власти у БиХ.

У Извештају се разматра и зашто Канцеларија високог представника мора бити затворена, зашто чланице УН треба да се супротставе контрапродуктивној резолуцији о злочинима у Сребреници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи