Милановић индиректно прозвао Грабар Китаровић због пореза

Хрватски премијер Зоран Милановић је, апелом за плаћање пореза држави, индиректно послао поруку председници Колинди Грабар Китаровић због њене одлуке да новац, који је добила за трошкове предизборне кампање уплати у хуманитарне сврхе, али преко ХДЗ-а, чиме је избегла плаћање пореза од 40 одсто, преносе хрватски медији.

"Плаћајте порезе, ово је ваша држава, то су важне ствари", поручио је на седници владе Милановић и упозорио да је неплаћање пореза кривично дело, преноси Танјуг.

Наравно да је при томе мислио на Грабар Китаровић, наводи загребачки Вечерњи лист и додаје да је шефицу државе "још једном прозвао" и то због њене изјаве агенцији Блумберг, према којој би Хрватска до 2020. могла да уведе евро.

Председница, наиме, очекује да ће Хрватска у том периоду преузети евро као националну валуту, иако актуелна влада најмлађе чланице Европске уније одбија да одреди датум, а увођење евра једна је и од несугласица ње и премијера.

Милановић је изјаву назвао "неозбиљном" и од министара у влади тражио да то више "уопште не коментаришу", јер су то, како каже, питања за озбиљне људе, а не пригодне политичке изјаве.

Премијер је нагласио да ће Хрватска ући у еврозону у оном тренутку када за то буде спремна, а у сусрет Међународном празнику рада похвалио се смањењем броја незапослених испод 300.000 и растом индустријске производње.

У првомајској честитки грђанима поручио је да тешка привредна ситуација још није сасвим иза државе, али и нагласио да "одговорна владина политика" почиње да даје мерљиве позитивне резултате и да је држава на прагу изласка из дугогодишње рецесије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи