Читај ми!

Словеначки суд укинуо пресуду Јанши

Уставни суд Словеније укинуо је пресуду против бившег премијера Јанеза Јанше за корупцију у случају продаје оклопних возила финске фирме "Патриа". Поступак ће бити поновљен пред пред првостепеним судом у Љубљани.

Осуђујуће пресуде против Јанше као и још двојице оптужених - бившег припадника словеначке војске Антона Крковича и предузетника Ивана Чрнковича - укидају се и предмет се враћа на поновно одлучивање суду првог степена, наведено је у саопштењу уставног суда, јавља Танјуг.

Њих тројица су 2013. осуђени на по две године затвора и новчане казне због наводног примања мита за куповину оклопних возила финске фирме Патриа, а ту је пресуду прошле године потврдио и виши суд, одбацивши њихове жалбе, па су на уставном суду покренули уставну тужбу.

Они тврде да нису криви и да им кривица у афери Патриа није била доказана, а од самог су почетка кривицу негирали и тврдили да се ради о политички мотивисаној оптужници, наводи Хина.

Премијер Миро Церар је казао да одлуке судова треба поштовати и да случајеви кад виши судови поништавају пресуде нису необични.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи