Читај ми!

Уклањање Титове бисте најлошији потез Китаровићеве

У анкети "Нове ТВ", уклањање Титове бисте с Пантовачка, после две и по деценије, грађани Хрватске оценили као најлошији потез председнице Колинде Грабар Китаровић.

Како су пренели хрватски медији, да је то био најлошији потез Китаровић сматра 39 одсто грађана, преноси Танјуг.

Истраживање је показало да 30 одсто анкетираних мисли да хрватска председница доноси одлуке под превеликим утицајем ХДЗ-а и Томислава Карамарка, док 43 одсто верују да она потпуно самостално или углавном самостално доноси одлуке.

Иако је Китаровићева изразила жељу за пресељењем са Пантовчака, 44 одсто грађана мисли да кабинет тамо треба да остане, док пресељење у Високу подржава 32 одсто анкетираних, пренео је Јутарњи лист.

Највише грађана је као најбољи потез председнице Хрватске означило посету Немачкој, њих 52 посто, док 51 одсто сматра да је то дијалог с политичким странкама.

Међу најлошијим потезима, нашло се и одуговлачење с пресељењем у Високу (38 одсто) и саопштење којим тражи премијерову оставку (28 одсто).

Како се наводи, Китаровић је највише подбацила код бирача старијих од 60 година и њих 37 одсто мисли да лоше ради, испод њихових очекивања.

С друге стране, бирачи са основном школом у највећем броју кажу како ради изнад њихових очекивања, тачније њих 20 одсто.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи