Читај ми!

Додик положио венац у Поточарима

Председник Републике Српске Милорад Додик посетио је Меморијални центар у Поточарима, положио венац на централно спомен-обележје и одао пошту настрадалим Сребреничанима.

Милорада Додика је у Поточарима дочекао начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић, преноси Танјуг.

"Истина је да се овде догодио злочин и жао ми је свих жртава, али је чињеница да се доста политизира о тим догађањима", рекао је Додик у Поточарима, пренела је агенција Хина.

Након посете Поточарима, у згради општине председник Додик се састао са Дураковићем и председником Скупштине општине Милосем Миловановићем, јавили су бањалучки медији.

Додик је оценио данашњу посету Сребреници и разговор са општинским руководством изузетно квалитетним и значајним за даљу сарадњу и реализацију конкретних пројеката на овом подручју, пренео је Глас Српске.

Напомиње како је задовољан чињеницом да се поштују законске надлежности у овој општини и наглашава да ће институције Српске подржати Сребреницу у подизању квалитета живота и реализацији развојних пројекта, а истовремено је најавио да неће бити смањења плата у јавном сектору.

Додик је рекао новинарима да Влада Републике Српске подржава своје институције које делују у овој општини и редовно обезбеђује плате, а значајна помоћ у претходним годинама реализована је у оквиру "Развојног програма за Сребреницу" када су асфалтирани и реконструисани многи регионални и локални путеви на овом подручју, пренео је Глас Српске.

Он је истакао да га радује што је са начелником општине Сребреница Ћамилом Дураковићем и председником Скупштине општине Милошем Миловановићем више разговарао о економским, него о политичким питањима.

Упркос тешкој прошлости, каже Додик, у Сребреници је присутна толерантност и висок степен сагласности српских и бошњачких представника о већини питања, а посебно о развојним плановима.

"То говори да је Сребреница место где је могуће организовати живот и угодно се осећати", оценио је Додик.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи