Читај ми!

Хрватска, суд поништио кредит у швајцарцима

Општински суд у Осијеку прогласио ништвним уговор о кредиту у швајцарским францима и наложио банци да оштећој странци исплати сав до сада уплаћен новац. Пре две недеље суд у Осијеку је први пут донео сличну пресуду.

Судија Мирна Гргић Радојчић пресудила је у корист Ивоне Н. из Осијека у спору који је она водила против Загребачке банке, преноси Н1.

Судија је уговор прогласила ништавим и банци наложила поврат целокупног досад уплаћеног износа од 328.149 куна или нешто више од 43.000 евра увећаног за затезне камате.

Уговор је склопљен 24. августа 2006. године. Ивона је тада подигла кредит за куповину стана у износу од 109.600 швајцарских франака што износи око 106.000 евра.

У оба случаја, тужитеље односно штедише заступао је исти адвокат Славен Карабан из Винковаца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи