Сарајево, два ветерана прете самоспаљивањем

Демобилисани борци Шефик Муминовић и Џемил Захировић стигли су из Кладња до Сарајева и запутили се пред зграду Владе Федерације Босне и Херцеговине у намери да се јавно спале, као знак протеста због, како поручују, небриге државе према ветеранима, преносе локални медији.

Како јавља Дневни аваз, полиција је одузела бензин којим су двојица ветерана намеравали да се спале пред седиштем федералне владе уколико им власти не пруже помоћ, преноси Танјуг.

Захировић је претходно за портал Кликс.ба потврдио да су целу ноћ путовали и да нису, иако су им многи нудили, прихватили да ноће на путу до Сарајева.

Према његовим речима, нису нигде примили медицинску помоћ иако се осећају исцрпљено од дугог пешачења, уз напомену да их нико од власти није контактирао и да их и даље не схватају озбиљно.

На самоспаљивање су се, како објашњавају, одлучили у као знак протеста због небриге државе према борцима. Помоћ су, тврде, тражили "јер су им породице гладне и сви чланови без било каквог запослења".

Из Федералног министарства за питање бораца и инвалида рата наводе порталу да се њима нико није најавио и да немају информацију да ли ће ресорни министар Салко Букваревић примити двојицу демобилисаних бораца.

Испред зграде Владе Федерације БиХ повећан је број полицијских снага.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи