Сукоби због рудника злата на Халкидикију

Неколико стотина присталица и противника рудника злата сукобило се на северу Грчке. Рудник злата на Халкидикију је 2012. године преузела канадска компанија "Елдорадо голд".

Сукоби су избили јуче између више од 2.000 присталица и 850 противника рудника. Нико није ухапшен, али је са обе стране било повређених, наводи Танјуг.

Пројекат канадске компаније на Халкидикију оштро је поделио грађане.

Једни страхују да ће се тиме угрозити животна среднина, као и туризам, док други сматрају да је добро што ће скоро 2.000 људи добити посао у време економске кризе, пренела је агенција АП.

И раније су одржавани протести због рудника у месту Скуријес, али је ово први пут да су се присталице и противници сукобили.

"Елдорадо" је 2012. године преузео рудник, обећавши да ће за пет година инвестирати милијарду долара.

Лист "Екатимерини" наводи да је недавно грчка влада поништила дозволу за рад у том руднику да би "могла да размотри околности под којима је она издата".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи