Читај ми!

СДСМ: Груевски и организована пљачка Македоније

Нова серија тешких оптужби опозиције на рачун владе Николе Груевског. Провизија око 25 милиона евра за градњу два ауто-пута. СДСМ: "Груевски, одлази док можеш!"

Македонска политичка криза ушла је у фазу из које, без помоћи међународне заједнице, неће моћи да се искобеља после серије тешких оптужби опозиције, која влади Николе Груевског на терет ставља "урнисање" целокупног политичког система државе, праћено претњама и преварама.

У последњој у већ дугој серији оптужби, лидер македонских социјалдемократа Зоран Заев објавио је снимке прислушкиваних разговора премијера Груевског са најближим сарадницима, из којих проистиче да су се челници владајуће ВМРО-ДПМНЕ за изградњу 560 километара ауто-путева договорили о провизији од око 25 милиона евра.

"Груевски, још имаш шансу да одеш и ослободиш Македонију мучења... Присталице ВМРО-ДПМНЕ, зар треба да подржавате овакве људе", рекао је Заев у Скопљу, наводећи да је премијер основао мрежу "офшор" компанија, намештао тендере и кршио законе.

Најдрастичнији примери корупције су тендери за изградњу ауто-путева Миладиновци–Штип и Кичево–Охрид, чија је цена, после договора Груевског са министром за транспорт Милетом Јанакијевским и двојицом високих званичника владе Владимиром Пешевским и Кирилом Божиновским, "подигнута за 103 милиона евра".

"За оба пројекта, то је око 25 милиона евра провизије... Ово је, можда, највећи корупционашки скандал у региону", рекао је Заев.

СДСМ оптужује премијера Николу Груевског да је у протеклих неколико година са сарадницима тајно прислушкивао више до 20.000 особа, међу којима су припадници власти, опозиције, дипломате, новинари, интелектуалци, представници НВО-а, па и верски поглавари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи