Читај ми!

Битка алпске републике са великом епидемијом грипа

Аустрија се тренутно бори са највећим таласом обољења од грипа. Лекари оцењују да је то најгори грип свих времена - у последњих неколико недеља оболело је више од 100.000 Аустријанаца, а међу њима је и канцелар Венер Фајман. Процењује се да би број оболелих могао да достигне пола милиона.

Аустријски медији наводе да је канцелар болестан од среде увече и због високе температуре није у могућности да иде на посао, преноси Танјуг.

Само у протеклој недељи се вирусом инфлуенца заразило око 50.000 људи, а у читавој Аустрији је тренутно је око 100.000 људи на боловању.

Посебно су школе пусте, а према статистици града Беча око 12 одсто свих ђака тренутно не похађа наставу због грипа.

"Тек идуће недеље очекујемо врхунац овог таласа обољења", истиче бечки лекар Михаел Кунце, додајући да се тада треба рачунати са порастом обољења за 10 одсто.

Према актуелним рачуницама експерата, током ове "сезоне" око 400.000 људи ће се заразити вирусом грипа, али због агресивности вируса Кунце не искључује могућност да то буде и више од 500.000.

Кунце сматра да ће због последица грипа ове године око 1.000 људи изгубити живот.

"Х3Н2 вирус је апсолутно најснажнији у последњих пар година. Он је израженији што се тиче броја оболелих од инфлуенце, И пре свега по тешком облику обољења", наглашава Кунце.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи