Хрватски историчар убијен у Њујорку

Хрватски историчар Вилијам Клингер убијен је у Њујорку, јавили су хрватски медији.

Вилијам Клингер (43), рођен у Ријеци, пронађен је у суботу у послеподневним сатима по локалном времену како лежи поред јавног базена у парку Асторија, у Квинсу, а полиција је саопштила да је из ватреног оружја погођен у главу, преноси Танјуг.

Како је пренела Хина, Клингер је, наводно, још давао знаке живота, али је касније преминуо у болници.

Њујоршка полиција је на Твитеру објавила да је Клингеров убица ухапшен, а реч је, како преноси тршћански дневник Пиколо, о његовом пријатељу, америчком држављанину Александеру Боничу (49), који станује у Квинсу, недалеко од места убиства. Мотив убиства засад није познат.

Клингер је рођен у Ријеци 1972, студирао је у Трсту, а докторирао на Европском научном институту у Фиренци. Био је посвећен проучавању Југославије под вођством Јосипа Броза Тита.

Живео је у Италији, а у Њујорку је био привремено да би држао предавања на конференцији о Другом светском рату и послератним догађајима на Балкану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи