Ломови у СНП-у, некада лидеру опозиције у Црној Гори

Истакнути члан најужег руководства опозиционе Социјалистичке народне партије (СНП) Алекса Бечић поднео је оставку на све дужности у тој партији.

Алекса Бечић, који је на мајским изборима био кандидат за градоначелника Подгорице и који је захваљујући одличном резултату помогао враћању пољуљаног рејтинга партије, напустио је СНП због неслагања са председником партије Срђаном Милићем, јавља Бета.

Бечић је био противкандидат Милићу на недавном страначком конгресу СНП-а, али је дугогодишњи лидер те партије реизабран на највишу дужност у партији.

Бечић је поднео оставку на маратонској седници Главног одбора партије, која је данас, два месеца од страначког конгреса, бирала потпредседнике и директора партије.

Партија је изабрала три од пет потпредседника, а одложен је и избор страначког директора.

Бечић, члан најужег страначког руководства, саопштио је новинарима да напушта партију, јер "ништа не верује Срђану Милићу" и посланици СНП-а у црногорској скупштини Снежани Јоници, које оптужује за "прљаве теренске, медијске и интернет кампање против њега и његовог дела" партије.

Он је саопштио да се након одласка из СНП-а неће придруживати другим партијама и коалицијама.

СНП је настао дељењем Демократске партије социјалиста (ДПС) 1997. године, када је група предвођена некадашњим председником Црне Горе Момиром Булатовићем и блиским сарадником Слободна Милошевића основала нову партију.

Та, некада најјача, опозициона партија до сада је прошла кроз неколико превирања, а у последњих неколико година напустио ју је знатан број истакнутих функционера, са некадашњим председником СНП-а Предрагом Булатовићем на челу.

Они су напустили партију због неслагања са политиком коју води председник СНП-а Милић и политички ангажман наставили у Демократском фронту (ДФ), који је преузео лидерску позицију у опозицији.

Бивши чланови СНП-а најавили су оснивање нове партије – Демократске народне партије (ДНП).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи