Рама: Албанија изложена међународном тероризму

Албанија је изложена ризику од међународног тероризма ништа мање него цела демократска Европа, истакао је албански премијер Еди Рама.

Еди Рама је на синоћњем састанку посвећеном националној безбедности рекао да је према закључима НАТО самита, одржаног у Велсу, и према националној безбедносној стратегији, која је на снази од септембра 2014, тероризам једна од најзначајнијих претњи данашњице, навела је агенција АТА. преноси Танјуг.

Албански премијер указује да однедавно постоји нови ниво опасности од исламског тероризма будући да су се неки албански грађани одазвали позиву терористичке Исламске државе да се боре у Ираку и Сирији.

Алански премијер је тим поводом критиковао неспремност албанских судова да појаве као што су напади на далеководе, експлозије у градским центрима и крјумчарење оружја "којих је у нашој земљи последњих година било тако много", квалификује као терористичке акте, иако оне то јесу према домаћем законодавству.

Рама је истакао и нужност сарадње војске с полицијом у области борбе против тероризма на коју Албанију обавезују међународни акти али и интереси националне безбедности.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи