Ухапшен Италијан због писма с отровом

Словеначка полиција ухапсила италијанског држављанина који је у новембру чешком министру финансија Андреју Бабишу из Словеније послао писмо у којем је била смртоносна доза отрова на бази цијанида.

Италијански држављанин је 22. децембра ухапшен на подручју Нове Горице, потврдио је у понедељак за словеначке медије портпарол словеначке полиције Драго Менегалија, јавља ХИНА, преноси Танјуг. Осумњиченом је одређен притвор због чина тероризма.

Словеначка полиција је, радећи на овом случају, сарађивала са колегама у Словачкој, Чешкој и Шведској, земљама из којих су неким чешким високим функционерима пре два месеца такође послата писма са опасним супстанцама и претњама.

Полиција тврди да је после хапшења осумњиченог Италијана у Новој Горици таква активност престала.

Поступак против осумњиченог италијанског држављанина води специјализирано тужилаштво из Нове Горице, а поступци о истом случају воде се у Италији и у Чешкој.

Бабиш је средином новембра на кућну адресу примио писмо упућено из Словеније, које је одмах прослеђено у његово министарство. Тако је откривено да је оно садржавало смртоносну дозу отрова.

Бабиш је у то време изјавио да је можда реч о покушају освете неких привредних кругова којима је "стао на прсте", иако је било и других претпоставки.

Слична су писма добили и неки други истакнути чешки политичари, међу њима министар унутрашњих послова Милан Ћованец, коме је коверта са цијанидом послата из Шведске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи