"Национална географија" истражује пад македонског авиона

Телевизијска мрежа "Национална географија" заинтересована је за снимање емисије о авионској несрећи у којој је 2004. код Мостара погинуо македонски председник Борис Трајковски.

Национална географија је због тога већ контактирала чланове комисије, која је на захтев македонске владе истраживала узрок пада владиног "кинг-ера", преноси Бета.

Како наводе медији у Скопљу, ту је информацију потврдио и председник Комисије за истрагу узрока несреће Омер Кулић, који је после двогодишњег истраживања крајем 2014. предао најновији извештај македонском министарству за саобраћај и везе.

Национална географија, како преносе медији, планира да направи реконструкцију лета и пада авиона у коме је погинуо тадашњи македонски председник, као део емисије која истражује авионске несреће.

Борис Трајковски, други председник Македоније од проглашења њене независности, погинуо је 26. фебруара 2004. када се владин авион којим је путовао на једну међународну конференцију срушио код села Хусовићи, недалеко од Мостара.

Према најновијем извештају македонске комисије за испитивање узрока несреће, владин авион "кинг-ер" се срушио "због седам системских грешака које су направили пилоти".

Авион македонске владе је нађен 25 сати после пада.

Извештај о несрећи је потврдио да је свих осам путника и чланова посаде погинуло на лицу места, а искључена је могућност терористичког напада јер нису пронађени трагови експлозива у авиону.

Авионске несреће, једна од најгледанијих емисија на каналу Националне географије, на сликовит начин и уз опсежне анализе трага за одговорима шта је изазвало авионску несрећу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи