Читај ми!

Додик: РС није случајни хир

Својим постојањем Република Српска је показала да није "случајан хир, или дашак ветра нанесен распадом бивше Југославије", већ трајно опредељење људи који живе на том простору, рекао је Милорад Додик поводом обележавања 9. јануара, Дана РС.

Председник Републике Српске Милорад Додик је новинарима у Бањалуци рекао да ће институције РС учинити све да брзо осмисле и спроведу веома опсежне мере које ће додатно стабилизовати тај ентитет, омогућити привредни раст и новa запошљавањa, преноси Танјуг.

Истакао је и да је неопходно да се сви у РС "с новом енергијом окупе око решавања проблема који постоје", пренела је Фена.

"Република Српска је синоним слободе за српски народ, али и добро место за живот других", нагласио је Додик поводом Дана РС, након што је заједно са председником Народне скупштине РС Недељком Чубриловићем, премијерком Жељком Цвијановић и другим званичницима одао почаст "заслужнима за стварање РС".

Претходно, председник парламента Чубриловић је изјавио да постојање РС, као јединственог и равноправног дела Босне и Херцеговине, више нико не може доводити у питање.

И председавајући Председништва БиХ Младен Иванић сматра да је Република Српска данас пребродила своје кључне изазове и да њу више нико не доводи у питање.

"Сада је на нама да РС економски оснажимо, да се више бавимо економијом и тиме осигурамо перспективу, посебно младима, јер су они темељ Српске", поручио је Иванић који је у сусрет Дану РС положио венце на Споменик палим борцима НОР-а, на Спомен-костурници на Новом гробљу, те на Споменик палим борцима бивше Војске Републике Српске на бањалучком гробљу Свети Пантелија.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи