Читај ми!

На Цетињу бадњаци на два места

На Цетињу су, као и ранијих година, бадњаци налагани на два места: испред Цетињског манастира у организацији Српске православне цркве у Црној Гори, а испред Дворца краља Николе у организацији Црногорске православне цркве.

Митрополити Црногорске православне цркве и Српске православне цркве у Црној Гори, Михаило и Амфилохије, са свечаности налагања бадњака послали су поруке мира, али и поруке међусобне нетрпeљивости две цркве, преноси Бета.

Митрополит СПЦ у Црној Гори Амфилохије рекао je да је бадњак један и да треба сви да се око њега окупе.

"Неки су залутали", рекао је Амфилохије. Бадњаке за ЦПЦ и за СПЦ донели су представници породице Мартиновић, како је то увек било на Цетињу.

Митрополит ЦПЦ Михаило рекао je да је цркве и манастире у Црној Гори "запосела српска црква", док је митрополит СПЦ у Црној Гори Амфилохије налагање бадњака ЦПЦ назвао "логорском ватром".

Према речима митрополита ЦПЦ, неправда је то што та црква Божић "слави на снегу, а не у својим црквама које је запосела српска црква".

"Верујем да ово неће дуго трајати, него да ћемо врло брзо заменити улоге, да ће се они (СПЦ) мрзнути на снегу, а да ћемо ми славити у нашим црквама", рекао је митрополит Михаило.

Црногорска православна црква и Српска православна црква у Црној Гори налагале су бадњаке на одвојеним местима у Подгорици, као и у Никшићу и другим градовима.

У Подгорици Црногорска православна црква бадњак је наложила испред Дворца краља Николе, а Српска православна црква испред Саборног храма Христовог васкрсења.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи