Читај ми!

Мртва трка председничких кандидата у Хрватској

Након ТВ дуела који је гледало више од 800.000 грађана – мртва трка председничких кандидата Иве Јосиповића и Колинде Грабар Китаровић у Хрватској.

Анкета коју је за РТЛ спровела агенција Промоција Плус на узорку грађана у свим хрватским жупанијама, како се наводи, потврђује да се ради о најнеизвеснијим изборима у историји Хрватске и да су грађани подељени између два кандидата, пишу хрватски медији, преноси Танјуг.

Иво Јосиповић и Колинда Грабар Китаровић оцењени су "чврстим тројкама", с тим што је Јосиповић за нијансу бољи и добио је 3,11 у односу на Грабарову која је оцењена са 3,07.

РТЛ пише да је кандидаткиња ХДЗ-а добила више петица од актуелног председника који је добио једнак број тројки, више врло добрих, али и знатно више двојки.

Када је реч о утиску грађана о кандидатима у дуелу, и ту се води мртва трка. Наступ Иве Јосиповића позитивним сматра 51 одсто испитаних грађана, док се за Колинду Грабар Китаровић определило 50 одсто.

Лош утисак је, према истом истраживању, Јосиповић оставио код 30,3 одсто грађана, а наступ његове изазивачице негативно је оценило нешто мање грађана - њих 28,3 одсто, пише портал РТЛ-а.

Иначе, Колинда Грабар Китаровић је касно синоћ на свом Фејсбук профилу објавила фотографију са генералом Антом Готовином, његовом супругом Дуњом и пријатељима међу којима је и начелник Пакоштана Миливој Куртов.

Колинда Грабар Китаровић је уз фотографију написала: "На путу за Задар свратила сам код мојих Дуње и Анте... Хвала им на гостопримству", пренео је загребачки Јутарњи лист.

Упитана да ли то значи да има подршку Готовине на председничким изборима, она је одговорила да је то питање за њега, али да су пријатељи и да га је због тога посетила са својим сарадницима.

Лист подсећа да је генерал Готовина средином децембра изјавио да неће дати подршку ниједном кандидату за Пантовчак, те да су грађани ту да изаберу сами.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи