Читај ми!

Оптужница за ратне злочина над Србима

Подигнута оптужница против хрватског држављанина Анте Голубовића из Осијека и Јурице Божића из Жупање, који има држављанства БиХ и Хрватске, за злочине над српским цивилима на подручју општина Оџак и Брод.

Тужилаштво Босне и Херцеговине терети Анта Голубовића и Јурицу Божића због кривичног дела ратни злочин против цивилног становништва, преноси Танјуг.

Голубовић и Божић су оптужени да су на подручју општина Оџак и Брод, као припадници Војне полиције ХВО-а, у периоду између маја и новембра 1992. године сами, или заједно са другим припадницима ХВО-а, нечовечно поступали према цивилима српске националности који су били незаконито затворени.

Између осталог, терете се за учествовање у убиствима, мучењима, одвођење затвореника на принудни рад на прве борбене линије где је неколико њих изгубило живот, а више особа рањено. Оптужени су и за активно учешће у пљачкању имовине противзаконито затворених цивила, учешће у силовањима.

Голубовић и Божић се налазе у бекству и тренутно нису доступни правосуђу БиХ. Поступајући тужилац ће затражити расписивање међународне потернице у складу са одредбама Закона о кривичном поступку БиХ, преноси Фена.

Оптужница је прослеђена на потврђивање Суду БиХ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи