Бугарски полицајци незадовољни новом владом

Полицајци у Бугарској, чији су протести наговестили крај претходне владе Сергеја Станишева, спремају протесте и против новог кабинета, чију окосницу чини партија центра ГЕРБ Бојка Борисова.

Само два месеца по преузимању власти од стране новоформиране партије ГЕРБ Бојка Борисова у Бугарској, полицајци спремају протесте против бугарске владе, пише софијски дневник "Сега".

Протестни скуп полицајаца најављен је за 27. септембар у центру Софије.

Као главни разлог протеста бугарски полицајци наводе мале плате и недовољну сигурност и заштићеност на радном месту.

Други разлог је надавна пресуда Војног суда у Софији, којом су на збирну казну од преко 80 година осуђена "петорица бораца против организованог криминала", који су оптужени за убиство једног од познатијих криминалаца у Бугарској.

"Сега", међутим, наводи и други разлог најављеног скупа, односно да су полицајци незадовољни Предлогом новог закона о полицији, који је већ прихваћен на Влади и упућен у скупштинску процедуру.

Полицијски протести су, иначе обележили последњи период владавине кабинета бившег премијера Сергеја Станишева.

На једном од њих у марту месецу окупило се чак 6000 полицајаца пред седиштем владе у Софији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи