Читај ми!

Пао снег у Сарајеву

У Сарајеву, Бањалуци и у Горском Котару пао је први снег. Олујни ветар и киша погодили Загреб. Невреме је харало и у БиХ и Словенији.

Први снег пао је у Сарајеву и у Бањалуци, а метеоролози предвиђају да ће у наредном периоду температура пасти испод нуле, преноси Танјуг.

 

Метеоаларм је издао жуто упозорење за читаву БиХ, у којем је наведено да је време данас "потенцијално опасно".

На поручју Уне и Сане олуја је прекинула напајање струјом. Такође, јак ветар и киша изазвали су проблеме у снабдевању електричном енергијом на подручју Приједора, Бањалуке и у Босанској Дубици.

Влашић је побелео, снег који пада од јутрос прекрио је ову босанскохерцеговачку планину. Температура се спустила на нулу, а падавине се настављају.

У Хрватској се очекује слабљење и престанак падавина, после подне и делимично разведравање. Метеоаларм је, међутим, због нагле промене времена за целу земљу, објавио низ упозорења, укључујући и неколико црвених, који упућују на изузетно опасно време. 

Црвени аларм, односно упозорење на изузетно опасно време, оглашен је за Загреб и ширу околину, северну Хрватску, Славонију и Барању, као и северно Приморје и Истру. Упозорава се на могуће орканске ударе ветра, који би на ударе могао дувати и брзином од 120 километара на час.

Иако су и за Лику, Горски Котар и шире карловачко подручје најављени удари ветра такође до 120 километара на час, у Метеоаларму су проценили да је у тим регијама на снази наранџасти аларм, што значи да је време опасно.

"Неуобичајене временске прилике су прогнозиране. Штета и људске жртве су могуће. Будите опрезни и редовно се информишите о очекиваним метеоролошким условима. Будите свесни ризика који је неизбежан. Следе упутства...", наводи Метеоаларм.

За Лику и Горски Котар важи и упозорење због снега.

Невреме је јуче захватило и Словенију и изавало је веће проблеме у саобраћају и напајању струјом, па су интервенисали и ватрогасци. 

Македонске надлежне службе упозоравају на могуће непогоде тек од вечерас, док је Словенију после поноћи већ захватило невреме, уз обилне падавине праћене јаким ветром што је изазвало тешкоће у бројним местима.

Ватрогасци су имали највише проблема са сломљеним дрвећем и извлачењем воде из подрума.

Према упозорењу за подручје Србије, данас се очекује јако захлађење, а увече и ноћу на планинама снег.

У Војводини ће повремено дувати олујни северозападни ветар, а наредних дана локално се очекује и велика количина падавина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи