Читај ми!

Бандићу одређен притвор до 30 дана

Истражни судија загребачког Жупанијског суда Зденко Посавец одредио једномесечни притвор градоначелнику Загреба Милану Бандићу.

Притвор је одређен и свим осталим осумњиченима у афери "Аграм", осим што је предузетнику Петру Припузу, власнику компанија ЦИОС, прихваћена кауција од милион евра, али ће и он провести ноћ у истражном затвору Реметинац док се кауција не реализује, објавио је Јутарњи лист.

Одлука о притварању није правоснажна, а право жалбе у року од три дана имају Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК), али и сви окривљени и њихови браниоци, а о њиховим жалбама одлучује ванрасправно веће.

Бандића терете за незаконитости у пословању с фирмама ЦИОС осумњиченог Петра Припуза и "Брамград пројект" Бранка Михаљевића, као и да је, због УСКОК-овог спорног финансирања председничке кампање 2009, оштетио градски и државни буџет.

Такође, преноси агенција Хина, терете га и да је у пет наврата трговао утицајем при незаконитом запошљавању блиских особа у Градској управи и "Загребачком холдингу".

Бандић је осумњичен и да је у седам наврата користио службени и друштвени положај у вези са коришћењем службених аутомобила Града Загреба у приватне сврхе.

На врху пирамиде осумњичених, поред Бандића, налазе се председник Управе "Загребачког холдинга" Слободан Љубичић и Припуз, затим градоначелников саветник Жељко Хорват, директор ЗЕТ-а Иван Толић, Иван Маркушић, референт за јавну набавку "Загребачког холдинга" Филип Чуло, директор "Чистоће" Миљенко Бенко, Инес Бравић и Кораљка Рожанковић Уремовић из Канцеларије за имовинско-правне послове.

Међу осумњиченима су и директор грађевинске фирме "Брамград пројект" Бранко Михаљевић, градоначелникови сарадници Видоје Булум, Миро Лацо, главни секретар Загребачког спортског савеза Зденко Антуновић, Драгутин Косић и директор "Плинаре" Анте Додиг.

УСКОК сумња и да су две правне особе прибављањем имовинске користи починиле кривично дело злоупорабе положаја и овлашћења, а незванично се сазнаје да је реч о Припузовој фирми "ЦЕ-ЗА-Р" и Михаљевићевом "Брамград пројекту".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи