Читај ми!

Уништено 10 тона марихуане у Лазарету

Више од 10 тона марихуане заплењено је и потом уништено у месту Лазерет у Албанији, где већ три дана траје опсежна полицијска акција.

У акцији учествује око 800 полицајаца, који су у понедељак кренули у акцију у то "краљевство марихуане", како називају место Лазарет, удаљено нешто више од 200 километара од Тиране, преноси Бета.

Додатне снаге полиције упућене су у Лазарет јуче, дан пошто су осумњичени за узгајање марихуане током рације напали полицајце бомбама и ватром из минобацача и митраљеза.

Полиција је раније навела да је ухапшено шест особа због учешћа у сукобима и због напада на једну телевизијску екипу.

Како је саопштено, број полицајаца који је послат у Лазарет повећан је са 500 на 800 након ноћашњих спорадичних окршаја у којима је рањен један припадник специјалне полиције. 

Више стотина полицајаца у блиндираним возилима упало је јуче у Лазарет, на југу Албаније, пошто је група од тридесетак осумњичених за узгајање марихуане отворила ватру из тешког наоружања.

Лазарет, у којем живи око 2.200 људи, највећи је центар за производњу канабиса. Верује се да банде из Лазарета годишње произведу 900 тона канабиса, вредног 4,5 милијарди евра.

Протеклих недеља албанске власти покренуле су операцију на нивоу целе земље у циљу искорењивања производње канабиса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи