Читај ми!

БиХ, ухапшено више десетина особа

Више од 300 полицајаца у БиХ, у оквиру акције "Пандора", широм земље ухапсили су више десетина особа осумњичених за злоупотребе у вези са увозом текстилне и друге робе у БиХ.

Међу ухапшенима је и бивши директор Управе за индиректно опорезивање (УИО) Кемал Чаушевић и помоћник директора Сектора за царине УИО БиХ, Здравко Цвјетиновић, преноси Танјуг.

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) започели су синоћ ову акцију претресом више од 40 локација на ширем подручју земље, а претрес је обављен и у просторијама Управе за индиректно опорезивање БиХ.

Приведене особе сумњиче се да су починиле кривична дела организовани криминал, пореска утаја или превара, царинска превара, прање новца и злоупотреба положаја или овлашћења, везано за увоз текстилне и друге робе у БиХ.

Како је објавио Дневни аваз, акција "Пандора" је међу највећим и најсложенијим у борби против финансијског криминала и корупције у БиХ и резултат је вишегодишње истраге коју је спровела СИПА под надзором Тужилаштва БиХ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи